Introductory algebra 3rd edition miller test bank

Information about Introductory algebra 3rd edition miller test bank

Published on January 12, 2018

Author: Blitzer111

Source: slideshare.net

Content

1. Introductory Algebra 3rd Edition Miller TEST BANK Full download: http://testbanklive.com/download/introductory-algebra-3rd-edition-miller-test-bank/ Introductory Algebra 3rd Edition Miller SOLUTIONS MANUAL Full download: http://testbanklive.com/download/introductory-algebra-3rd-edition-miller-solutions- manual/ MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) Identify the following as either an expression or an equation. 10x2 + 9x – 9 A) equation B) expression 1) 2) Identify the following as either an expression or an equation. 10 2) + y = -3 7 A) equation B) expression 3) Determine whether the given number is a solution to the equation. 8t + 4 = -76; -10 A) yes B) no 3) 4) Which of the following is a solution to the equation? 12t + 4 = -92 A) t = -8 B) t = 8 C) t = -7 D) t = 0 4) 5) Which of the following is not a linear equation? 5) A) y + 3 = - 1 - y 8 4 5 B) 2(y + 5) = y C) 2x + 3 = 4 - x2 D) 2z - 3 = 4z + 2 SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 6) Solve the equation using the addition or subtraction property of equality. x + 10 = 7 6) 7) Solve the equation using the addition or subtraction property of equality. z – 27 = -17 7) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 8) Solve the equation using the addition or subtraction property of equality.

2. 6.8 = -2.3 + y A) y = -9.1 B) y = 9.1 C) y = -4.5 D) y = 4.5 8) 9) Solve the equation using the addition or subtraction property of equality. - 3 + m = 1 9) 8 4 A) m = 7 B) m = - 1 8 C) m = - 2 3 D) m = 5 8

3. 10) Simplify by collecting the like terms. Then solve the equation. 4x - 3 x + 8 = 9 - 3 10) A) - 2 B) 2 9 3 C) -2 D) 6 SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 11) Solve the equation using the multiplication or division property of equality. 38 = 30p 11) 12) Solve the equation using the multiplication or division property of equality. -7x = 28 12) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 13) Solve the equation using the multiplication or division property of equality. 13) y = 5 4 A) y = 5 4 B) y = 9 C) y = 1 D) y = 20 14) Solve the equation using the multiplication or division property of equality. 2 t = - 1 14) 3 5 A) t = - 2 15 B) t = - 3 10 C) t = - 13 15 D) t = 3 10 SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 15) Solve the equation using the multiplication or division property of equality. –x = 209.7 15) 16) Solve the equation using the multiplication or division property of equality. –4.1 = –12.3k 16) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 17) Write an algebraic equation to represent the English sentence. (Let x represent the unknown number.) Then solve the equation. The sum of ten and a number is negative nine. A) 10 – x = -9; x = 19 B) 10x = -9; x = -9/10 C) x + 10 = -9; x = -19 D) 10 + x = 9; x = 1 17)

4. SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 18) Write an algebraic equation to represent the English sentence. (Let x represent the unknown number.) Then solve the equation. The difference of a number and eleven is twelve. 18) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 19) Write an algebraic equation to represent the English sentence. (Let x represent the unknown number.) Then solve the equation. The product of negative one-half and a number is twelve. 19) A) - 1 - x = 12; x = - 25 B) - 1 + x = 12; x = 25 2 2 2 2 C) - 1 x = 12; x = -6 D) - 1 x = 12; x = -24 2 2 20) Write an algebraic equation to represent the English sentence. (Let x represent the unknown number.) Then solve the equation. The quotient of a number and seven is negative ten. 20) 7 7 A) = -10; x = - x 10 B) x = -10; x = -70 7 C) x - 7 = -10; x = -3 D) x 7 = -10; x = 70 21) Solve the equation. 27 = 2y + 9 A) y = 9 B) y = 7 C) y = -9 D) y = -8 21) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 22) Solve the equation. 4x – 5 = 3 22) 23) Solve the equation. 3 - 6t = 6 23) 24) Solve the equation. 7.3x + 19 = 1 + 7.8x 24)

5. MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 25) Solve the equation. 5n – 8 = 11n + 5 A) n = - 13 6 B) n = 13 6 C) n = - 1 2 D) n = 13 16 25) 26) Solve the equation. 3z = 5z + 2 A) z = -1 B) z = 1 C) z = -3 D) z = 5 z + 2 3 26) 27) Solve the equation. 7 t + 4 = 5 + 3 t 27) 2 A) t = 1 2 2 B) t = 1 5 C) t = - 1 5 D) t = - 5 4 SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 28) Solve the equation. 2(2 – 3x) = -14 28) 29) Solve the equation. -4(2y + 3) + 4 = -48 29) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 30) Solve the equation. 4(t – 1) + 3 = 2(t + 5) 30) A) t = - 3 2 B) t = 11 2 C) t = 5 4 D) t = –1 SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 31) Solve the equation. y - (6 - y) = 8(y + 4) 31) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 32) Solve the equation. 4[2 - 5(w + 3)] + 2(w + 1) = 2[(5w + 1) - (w + 3)] 32) A) w = - 1 18 B) w = 17 3 C) w = - 23 13 D) w = 5 2

6. 33) Solve the equation. 0.7(x – 4) + 0.5 = 1 – 0.4(8 – 2x) – 0.5 A) x = 4 B) x = 0.4 C) x = 0 D) x = − 0.4 33) 34) Identify the equation as a conditional equation, a contradiction or an identity. 7y + 2(3 – y) = 5 + 5y + 2 A) conditional B) identity C) contradiction D) cannot be determined 34) 35) Identify the equation as a conditional equation, a contradiction or an identity. 2 + 5(x – 1) = –(3 – 5x) A) cannot be determined B) contradiction C) conditional D) identity 35) 36) Solve the equation. Identify the equation as a conditional equation, a contradiction or an identity. 3(z +2) - 7z = 8 - 1 z + 1 - 2 2 A) contradiction; no solution B) identity; all real numbers C) conditional; z = –3 D) identity; no solution 36) 37) Identify the equation as a conditional equation, a contradiction or an identity. y – 1 + 3y = -7y + 4 A) identity B) conditional C) contradiction D) cannot be determined 37) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 38) Identify the equation as a conditional equation, a contradiction or an identity. Then describe the solution. 12 + 3(n – 5) = 2(n + 1) – n – 7 38) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 39) Determine which of the values below could be used to clear fractions in the equation. 11 x - 7 = -2 39) 45 25 A) 225 B) 25 C) 1080 D) 5 40) Determine which of the values below could be used to clear decimals in the equation. 2.5x + 5.25 = 0.75x + 3.5 A) 0.125 B) 4 C) 2 D) 0.5 40)

7. 41) Determine which of the values below could be used to clear fractions in the equation. 7 x - 1 = 5 41) 3 5 A) 3 B) 15 C) 6 D) 8 SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 42) Solve the equation. 3 + 3 z = - 3 42) 2 4 4 43) Solve the equation. 11 43) y + 2 = -1 2 44) Solve the equation. 17 3 z - 3 = 67 + z 2 2 44) 45) Solve the equation. 10 40 (3x + 4) + 110 = 3 3 45) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 46) Solve the equation. 1 (2n - 5) + 4 = 5n - 3 46) 2 3 6 2 A) n = 5 3 B) n = -2 C) n = 13 D) n = - 11 6 SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 47) Solve the equation. 2 (6t - 2) + 2 t = - 140 - t 47) 3 3 3 48) Solve the equation. 0.5 = 0.7t - 3 48)

8. MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 49) Solve the equation. 0.02z + 0.12 = -0.04 A) z = -5 B) z = -0.8 C) z = -9 D) z = -8 49) 50) Solve the equation. -0.7y + 1.3 = 3.3 – 0.2y A) y = -2 B) y = -6 C) y = -0.4 D) y = -4 50) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 51) Solve the equation. 0.03 - 0.01(x + 12) + 0.07x = 0.02(2x - 4) 51) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 52) Marcus made $26 more than three times Joel's weekly salary. If x represents Joel's weekly salary, write an expression for Marcus' weekly salary. A) 3x + 26 B) 3(x + 26) C) 26x + 3 D) 26(3 + x) 52) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 53) The sum of a number and 112 is negative 138. Find the number. 53) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 54) The sum of three times a number and 30 is 28. Find the number. 54) A) - 2 3 58 B) - 3 58 C) 58 D) 3 55) The product of ten and the sum of two and a number is five times the number. Find the number. A) –5 B) –4 C) 5 D) 12 55) 56) The sum of two consecutive integers is -91. Find the least of the two integers. A) -45 B) -46 C) -92 D) 46 56) 57) The sum of two consecutive even integers is 102. Find the least of the two integers. A) 52 B) 50 C) 48 D) 51 57) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 58) The perimeter of a rectangle is 52 feet. The length and width are represented by two consecutive even integers. Find the dimensions of the rectangle. 58)

9. MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 59) The perimeter of a triangle is 135 cm. The lengths of the three sides are represented by three consecutive odd integers. Find the length of the longest side. A) 43 cm B) 45 cm C) 47 cm D) 41 cm 59) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 60) Five times the sum of two consecutive odd integers is twelve times the larger of the two. Find the two odd integers. 60) 61) Sarah and Michelle have 20 feet of shelf space in their dorm room. Sarah has tons of stuff, and insists that she needs twice as much shelf space as Michelle. If she gets her wish, how much shelf space will Michelle be stuck with? 61) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 62) The length of a rectangular plot of land is 3 times the width. If the perimeter is 2000 feet, find the dimensions of the plot. A) 500 feet × 1500 feet B) 100 feet × 300 feet C) 250 feet × 750 feet D) 1000 feet × 3000 feet 62) 63) The plans for a rectangular deck call for the width to be 2 feet less than the length. Sam wants the deck to have an overall perimeter of 60 feet. What should the length of the deck be? A) 18 feet B) 2 feet C) 16 feet D) 31 feet 63) 64) At an evening showing of the movie "Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood", there were 42 more women than men in attendance. If there were 86 people in the theater, how many were women? A) 64 B) 82 C) 44 D) 22 64) 65) What percent of 75 is 30? A) 32% B) 60% C) 40% D) 250% 65) 66) Twelve is what percent of sixty? A) 30% B) 20% C) 60% D) 15% 66) 67) What is 20% of 125? A) 30 B) 25 C) 23 D) 32 67) 68) 190 is 20% of what number? A) 228 B) 950 C) 38 D) 152 68)

10. 9 69) The tax rate on a used car in Overshoe County is 4.5%. What is the total price including sales tax on a sport utility with a selling price of $15,000? A) $15,675.00 B) $21,750.00 C) $29,325.00 D) $15,337.50 69) 70) Suppose you make purchases with a total retail price of $150, and the amount you have to pay is $162.00. What is the sales tax rate? A) 8% B) 12% C) 0.12% D) 10% 70) 71) A pair of jeans is on sale for 20% off. With a sales tax rate of 6%, the tax comes to $2.16. What was the original price of the jeans? A) $36 B) $45 C) $51 D) $15.43 71) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 72) The total cost, including 5.5% sales tax, of a set of golf clubs was $443.10. What was the retail price of the clubs? 72) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 73) The tax rate in Hamilton County, Ohio, is 6%. If $12.20 is the tax on a purchase, what is the price of the purchase? A) $203.33 B) $202.03 C) $205.73 D) $2.03 73) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 74) If $15,000 is invested in an account that earns 7.2% simple interest, how much money is in the account after 10 years? 74) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 75) An investment gains an average of 10% simple interest for 8 years, at which time its value is $36,000. How much was originally invested? A) $22,100 B) $20,000 C) $19,700 D) $28,800 75) 76) If a $7,000 original investment earns simple interest for 5 years, and is worth $11,200, what is the interest rate? A) 37.5% B) 62.5% C) 12% D) 21% 76) 77) What is the sale price of a stereo that normally sells for $220.00 and is on sale for 15% off? A) $205.00 B) $253.00 C) $187.00 D) $33.00 77) 78) A car dealership marks up all new automobiles by 15%. What was the original wholesale cost of a car with a sticker price at this dealership of $22,500? A) $19,565.22 B) $25,875.00 C) $18,700.00 D) $3,375.00 78)

11. 10 SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 79) Solve the formula for y. -2x + 7y = 5 79) 80) Solve the formula for y. ax + by = c 80) 81) Solve the formula for l. P = 2l + 2w 81) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 82) Solve the formula for z. 8w + 3z – 2 = w A) 3z = -7w - 7 B) z = - 7 w + 2 w + 2 C) z = D) z = 9w – 2 82) 3 3 3 - 8w 83) Solve the formula for m. 3n - m + 5 = 8n 2 A) m = 10n - 10 B) m = 10 - 10n C) m = 22n - 10 D) m = 16n - 10 5 83) 84) Solve the formula M = 1 (h + i + j) for i. 3 A) i = 3M - h - j B) i = 1 M - h - j 3 84) C) i = 3(M - h - j) D) i = 3M + h + j 85) The local zoning code for a rectangular billboard requires that the width is 8 feet less than the length. An advertiser wants a billboard to have an overall perimeter of 48 feet. What should the length of the billboard be? A) 28 feet B) 24 feet C) 16 feet D) 8 feet 85) 86) The length of a rectangular plot of land is 2 times the width. If the perimeter is 2000 feet, find the dimensions of the plot. Round to one decimal place if necessary. A) 333.3 feet × 666.6 feet B) 666.7 feet × 1333.4 feet C) 100 feet × 200 feet D) 1000 feet × 2000 feet 86)

12. 11 87) A large concert venue is to be constructed in the shape of a triangle. The east and west sides will be the same length, and the back will be 3 times that length. If the contractor 2 determines that 1,575 feet of fence is necessary to enclose the perimeter of the venue to keep out fans with no ticket, what are the dimensions? A) 375 feet × 375 feet × 825 feet B) 450 feet × 450 feet × 675 feet C) 470 feet × 470 feet × 1,035 feet D) 400 feet × 400 feet × 600 feet 87) 88) Two angles are complementary. The larger of the two is 36° more than twice the smaller. Find the 2 angles. A) 48° and 132° B) 54° and 36° C) 42° and 48° D) 18° and 72° 88) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 89) Find the measures of the 2 angles pictured below. 89) 90) Two angles are supplementary. The measure of the smaller angle is 3 degrees more than one-third the measure of the larger one. Find the measure of the larger angle. 90) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 91) Find the measures of the two labeled angles in the picture. A) 10° and 10° B) 78° and 102° 91) 1° C) 44 4 3° and 45 4 D) 42° and 42°

13. 12 SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 92) In order to reach a sixth story window of a burning building, a fire ladder is leaned against the building so that the angle it forms with the ground is 37° more than the angle it makes with the building. Find both angles. 92) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 93) Angles A, B, and C are the angles in a triangle. Angle B is 2 times as big as angle A, and angle C is 24 degrees more than angle A. Find the measure of angle A in degrees. A) 63 B) 39 C) 16.5 D) 78 93) 94) The measure of the larger of the acute angles in a right triangle is 4 degrees less than 5 times the measure of the smaller. Find the measure of the smaller angle. 94) A) 56 degrees B) 68 3 3 degrees C) 47 degrees D) 35 3 3 degrees SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 95) Write the formula for the circumference (C) of a circle of radius (r), the solve it for r. 95) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 96) Find the radius of a circle with circumference 250 inches. Round to two decimal places A) 1570.00 inches B) 79.62 inches C) 36.21 inches D) 39.81 inches 96) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 97) The Barrington Crater in Arizona was the site of a meteor impact about 50,000 years ago. It is circular in shape, with a circumference of 2.36 miles. How wide is the crater? Round your answer to two decimal places. 97) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 98) Pat needs to bring 144 cookies to her friend's party. She has already baked x cookies. Write an algebraic expression for the number of cookies Pat still needs to bake. 144 98) A) x - 144 B) 144 - x C) x D) 144 + x SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 99) A teacher takes her class and some of the children's parents on a field trip to a museum. She purchased a total of 39 tickets for a total cost of $162. If children's tickets each cost $2 and

14. 13 adult tickets each cost $6, how many children and how many adults went on the field trip? 99)

15. 13 MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 100) A student purchases bottled drinks and canned drinks for a party. She purchased a total of 45 drinks for the party at a total cost of $69.60. If bottled drinks each cost $1.70 and canned drinks each cost $1.40, how many of each type of drink did she purchase? A) 24 bottled drinks and 21 canned drinks B) 23 bottled drinks and 22 canned drinks C) 21 bottled drinks and 24 canned drinks D) 22 bottled drinks and 23 canned drinks 100) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 101) At a small-town hardware store, it costs $4 to rent a chain saw, plus $2.30 for each day. If Joe rented the saw and the rental fee was $17.80, how many days did he keep the saw? 101) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 102) If Lydia invests $4200 in a certificate of deposit and d dollars in a stock, write an expression for the total amount she invested. A) d - 4200 B) 4200 - d C) 4200 + d D) 4200d 102) 103) How many gallons of gasoline that is 7% ethanol must be added to 2,000 gallons of gasoline with 4% ethanol to get a mixture that is 5% ethanol? A) 1,800 B) 2000 C) 2115 D) 1000 103) 104) Victor biked from his hometown to a neighboring city in 6 hours. He biked back to his hometown in 4 hours. His speed on the return trip was 8 mph faster than his speed on the first trip. How far apart are the two cities? A) 16 miles B) 91 miles C) 96 miles D) 192 miles 104) 105) Two boys in a boat with a small motor are able to travel 4 mph faster with the current than in still water. If they travel with the current from a dock to their campground in 1.5 hours and make the return trip against the current in 2.5 hours, how fast are the boys able to travel in still water? A) 10 mph B) 2 mph C) 6 mph D) 16 mph 105) 106) Two cars are 174 miles apart and travel toward each other on the same road. They meet in 2 hours. One car travels 1 mph faster than the other. What is the average speed of each car? A) 42 mph; 43 mph B) 40 mph; 41 mph C) 41 mph; 42 mph D) 43 mph; 44 mph 106)

16. 14 107) A freight train and a passenger train leave a rail yard at the same time and travel on parallel tracks. The passenger train travels 8 mph faster than the freight train. The combined distance traveled after 2 hours is 76 miles. What is the average speed of each train? A) 14 mph; 22 mph B) 17 mph; 25 mph C) 12 mph; 20 mph D) 15 mph; 23 mph 107) 108) If you average 53 miles per hour on a road trip covering 318 miles, how long will the trip take? A) 6 hours B) 10 hours C) 7 hours D) 5 hours 108) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 109) Ricardo and his friend Mona are 10 miles apart, and agree to meet for a picnic. Ricardo has a mountain bike, while Mona is on roller blades. Ricardo can ride at an average speed of 18 miles per hour, and Mona can average 10 miles per hour on blades. How long will it take them to meet? 109) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 110) As a promotional stunt at a professional track meet, a sprinter will race a horse. The sprinter gets a 10 second head start because he's not a horse. If the sprinter's speed is 36 feet per second and the horse's speed is 75 feet per second, how long will it take the horse to overtake the sprinter? A) 22.5 seconds B) 9.2 seconds C) He never overtakes the sprinter. D) 5 seconds 110) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 111) Graph the solution set. x ≥ - 3 2 111) 112) Graph the solution set. x < 4 112) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 113) Which is the correct graph of the solution set of -3.5 ≤ t < 7 ? 2 113) A) -8 -7 -6 -5 -4 -3 -2 -1 0 1 2 3 4 5 6 7 8 B) -4 -3 -2 -1 0 1 2 3 4 C) -4 -3 -2 -1 0 1 2 3 4 D) -4 -3 -2 -1 0 1 2 3 4

17. 15 114) A set is given in set-builder notation. Write the set in interval notation. {x x ≥ 1} A) [1, ∞) B) (-∞, 1] C) (1, ∞) D) (-∞, 1) 114) 115) A set is given in set-builder notation. Graph the set. {x x ≥ -4} 115) A) B) -5 -4 -3 -2 C) -6 -5 -4 -3 -5 -4 -3 -2 D) -6 -5 -4 -3 SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 116) Below is the graph of an interval. Write the interval in interval notation. 116) -4 -3 -2 -1 0 1 2 3 4 MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 117) Write the interval described below in interval notation. All real numbers that are at most -9 A) [-9, ∞) B) (-∞, -9] C) (-∞, -9) D) (-9, ∞) 117) 118) If each tick mark on the number line below corresponds to 9.5 units, what set is graphed below? Write the set in set-builder notation. A) {x | -38 < x ≥ 9.5} B) {x | –4 < x ≤ 1} C) {x | -38 ≤ x < 9.5} D) {x | -38 < x ≤ 9.5} 118)

18. 16 119) A set is given in interval notation. Graph the set. [10, ∞) A) B) 119) 9 10 11 12 C) 8 9 10 11 9 10 11 12 D) 8 9 10 11 120) A set is given in interval notation. Write the set in set-builder notation. [8, ∞) A) {x x < 8} B) {x x ≤ 8} C) {x x > 8} D) {x x ≥ 8} 120) 121) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. y – 18 > 5 A) (-18, 5) B) (23, ∞) C) (5, ∞) D) (-13, ∞) 121) 122) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. 11 + t ≤ 16 A) (–∞, 5] B) (–∞, 16] C) (–∞, 27] D) [11, 16] 122) 123) Graph the solution set to the inequality. x + 11 ≤ 10 A) B) 123) -2 -1 0 1 C) -3 -2 -1 0 -2 -1 0 1 D) -3 -2 -1 0 124) Solve the inequality. Write your answer in set-builder notation. 5t > -15 A) {t | t < -10} B) {t | t > -10} C) {t | t > -3} D) {t | t < -3} 124) 125) Solve the inequality. Write your answer in set-builder notation. 18 - t > 11 A) {t | t > -7} B) {t | t < 7} C) {t | t > 7} D) {t | -t > 7} 125)

19. 17 126) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. 12y + 6 > 9 126) A) (3, ∞) B) (-∞, 9) C) 1 1 , ∞ D) -∞, - 4 4 127) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. -5 – 7z ≤ –3 127) A) -∞, - 2 B) -∞, - 2 C) - 2 , ∞ D) - 2 , ∞ 7 7 7 7 128) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. 7(x – 3) – 6x ≥ 11 A) (–∞, 14] B) [14, ∞) C) [32, ∞) D) (–∞, 32] 128) 129) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. 11 ≤ 6(n + 4) – 4n 129) A) - 13 13 , ∞ B) -∞, - 2 2 13 C) -∞, - 2 13 D) - , ∞ 2 130) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. -6 – 6(2x + 1) < x – (-6 – x) 130) 9 A) (–∞, -6) B) -∞, - 7 C) - 9 9 , ∞ D) - , ∞ 7 7 131) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. –2(5y – 7) + y ≥ 2y – (-7 + y) 131) A) 7 , ∞ B) -∞, 7 10 10 C) -∞, 7 10 D) 0, ∞ 132) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. 2 y - 1 ≥ y + 11 132) 3 2 3 A) -∞, 25 B) -∞, - 25 25 25 C) , ∞ D) -∞, - 3 2 2 3 133) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. 0.12z + 0.08 < -0.02z - 0.2 133)

20. 18 A) 5 , ∞ B) -∞, - 5 7 7 C) (-2, ∞) D) (-∞, -2)

21. 18 134) Solve the inequality. Write your answer in set-builder notation. -3p + 7 < -2p + 8 134) A) p | p < - 1 5 B) {p | p > -1} C) {p | p > 1} D) {p | p < -1} 135) Is x = -4 a solution to the inequality? 19x + 8 ≥ 8x – 5 A) No B) Yes 135) 136) Which of the following is a solution to the inequality? 8(y – 3) < y + 8 136) 28 21 A) B) -6 C) 3 2 D) 9 137) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. -10 < x + 15 ≤ 1 A) [14, 25) B) [-25, 14) C) (-14, 25] D) (-25, -14] 137) 138) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. -18 ≤ 2x < 20 A) [-36, 40) B) [-18, 10) C) (-9, 10] D) [-9, 10) 138) 139) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. –2 < –2y + 5 ≤ 2 139) 3 7 A) , 2 2 3 7 B) , 2 2 7 3 C) - , 2 2 7 D) - , 2 2 140) Graph the solution set to the inequality. -7 ≤ 2x - 9 < -1 A) B) 140) 0 1 2 3 4 5 C) 0 1 2 3 4 5 -2 -1 0 1 2 3 D) -2 -1 0 1 2 3 141) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. -14 ≤ 2x - 3 < 6 141)

22. 19 A) 3, 9 B) - 11 , 9 C) - 11 , ∞ D) - 11 , - 9 2 2 2 2 2 2

23. 19 142) Solve the inequality. Write your answer in interval notation. -1 ≤ 3 y - 2 < 7 142) 4 4 A) 4 , 13 3 3 B) - 2 , 3 C) 3 2 , 13 3 3 D) 4 , 5 3 SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 143) Translate the sentence into a mathematical inequality. To qualify as a hurricane, the wind speed (w) of a tropical storm must exceed 74 miles per hour. 143) MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 144) Translate the sentence into a mathematical inequality. The number of people that can fit into a concert hall, p, is no more than 7600. A) p < 7600 B) p > 7600 C) p ≤ 7600 D) p ≥ 7600 144) SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 145) Sparky has scores of 74, 69, and 77 on his first three Sociology tests. If he needs to keep an average of 70 to stay eligible for lacrosse, what scores on the fourth exam will accomplish this? 145) 146) A rental company charges a flat fee of $5 to rent a power washer, plus $3 per day. How many days could you keep the power washer if you plan to spend no more than $30? 146)

24. Answer Key Testname: UNTITLED12 20 1) B 2) A 3) A 4) A 5) C 6) x = -3 7) z = 10 8) B 9) D 10) C 11) p = 19 15 12) x = -4 13) D 14) B 15) x = -209.7 16) k = 1 3 17) C 18) x – 11 = 12; x = 23 19) D 20) B 21) A 22) x = 2 23) t = - 1 2 24) x = 36 25) A 26) A 27) A 28) x = 3 29) y = 5 30) B 31) y = - 19 3 32) C 33) A 34) C 35) D 36) B 37) B 38) conditional; n = –1 39) A 40) B

25. Answer Key Testname: UNTITLED12 21 41) B 42) z = -3 43) y = - 6 11 44) z = 10 45) x = -11 46) B 47) t = -8 48) t = 5 49) D 50) D 51) x = 1 2 52) A 53) –250 54) A 55) B 56) B 57) B 58) 12 feet × 14 feet 59) C 60) –7 and –5 2 61) 6'8", or 6 feet 3 62) C 63) C 64) A 65) C 66) B 67) B 68) B 69) A 70) A 71) B 72) $420 73) A 74) $25,800 75) B 76) C 77) C 78) A 2 5 79) y = x + 7 7

26. Answer Key Testname: UNTITLED12 22 80) y = c - ax or y = c - ax b b b 81) l = P - 2w or l = P - w 82) B 83) B 84) A 85) C 86) A 87) B 88) D 2° 89) 33 3 531 2 2 1° and 56 3 90) degrees or 132.75° 4 91) D 92) 26.5° and 63.5° 93) B 94) C 95) C = 2πr; r = C 2π 96) D 97) 0.75 mile 98) B 99) 18 children and 21 adults went on the trip. 100) D 101) 6 days 102) C 103) D 104) C 105) D 106) D 107) D 108) A 5 109) hour 14 110) B 111) -4 -3 -2 -1 0 1 2 3 4 112) -4 -3 -2 -1 0 1 2 3 4 113) B 114) A 115) B

27. Answer Key Testname: UNTITLED12 23 116) (-∞, 2] 117) B 118) D 119) A 120) D 121) B 122) A 123) D 124) C 125) B 126) C 127) D 128) C 129) A 130) D 131) C 132) B 133) D 134) B 135) A 136) B 137) D 138) D 139) A 140) C 141) B 142) D 143) w > 74 144) C 145) He must score 60 or higher. 146) You can keep it 8 days or less.

28. Answer Key Testname: UNTITLED12 24 Introductory Algebra 3rd Edition Miller TEST BANK Full download: http://testbanklive.com/download/introductory-algebra-3rd-edition-miller-test- bank/ Introductory Algebra 3rd Edition Miller SOLUTIONS MANUAL Full download: http://testbanklive.com/download/introductory-algebra-3rd-edition-miller- solutions-manual/ people also search: introductory algebra 3rd edition miller pdf introductory algebra 3rd edition miller answers introductory algebra miller introductory algebra (w/st. soln & aleks) introductory algebra 3rd edition miller with access code isbn 9781259726231 what is introductory algebra isbn: 9781259751868

Related presentations


Other presentations created by Blitzer111